První fáze řešení projektu V4 je úspěšně za námi

Na podzim loňského roku jsme zahájili řešení mezinárodního projektu podpořeného z Visegrádského fondu. Mohli jste se o něm dočíst v naší aktualitě ze 17. září 2019. Projekt je zaměřen na hodnocení Průmyslu 4.0 na českou, maďarskou, polskou a slovenskou ekonomiku, zvláště pokud jde o příliv přímých zahraničních investic.

V jeho rámci proběhl začátkem letošního února na polské Vistula University ve Varšavě mezinárodní workshop, na kterém byly prezentovány průběžné výsledky našeho výzkumu. Více k akci se můžete dozvědět zde. Výzkum nyní bude pokračovat a hlavní výstup bude prezentován na mezinárodní konferenci, která se uskuteční na podzim letošního roku v Budapešti.

Vedle naší fakulty jsou dále zapojeni zástupci Centre for Economic and Regional Studies z Maďarské akademie věd, Vistula University a Vysoké školy manažmentu v Trenčíne. Za FMV se účastní Jana Vlčková a Josef Bič z naší katedry. Fotografie z akce a prezentace jsou k dispozici na webu, který je odkazem výše. Zde můžete nahlédnout na snímky z Varšavy, v pořadí: Vistula univerzita, současná podoba místa s památníkem, kde byla známá lávka mezi dvěma částmi varšavského ghetta, pomníčky spojené s Varšavským povstáním a Palác kultury.

První fáze řešení projektu V4 je úspěšně za námi