Dva zajímavé intenzivní kurzy KMEV v letním semestru 2022-23

Katedra mezinárodních ekonomických vztahů vypisuje v letním semestr u 2022-23 dva zajímavé intenzívní kurzy. Nově je v nabídce magisterský kurz Business aplikace v nadnárodních společnostech (2ME433, anglicky), který povede pan Ing. Denis Zelenin (SAP Business Inteligence Consultant, NDC Group, mj. absolvent FMV). Druhý v nabídce je bakalářský kurz Ekonomie ženské pracovní síly v Japonsku (2SE333, anglicky), kde bude přednášet paní Kyoko Ichikawa, Ph.D. (hostující profesorka KMEV, výzkumnice Úřadu vlády Japonska).

 

2ME433 (anglicky): Ing. Denis Zelenin, kurz proběhne 3. – 7. dubna 2023

3-kreditový magisterský kurz Business aplikace v nadnárodních společnostech seznamuje studenty s klíčovými podnikovými aplikacemi široce používanými v nadnárodních korporacích a s možnostmi kariérního postupu při používání nebo navrhování těchto systémů (ERP, kancelářské aplikace, databáze, Business Inteligence, CRM). Jeho cílem je připravit studenty na reálný život a moderní pracovní prostředí, ať už se jedná o nadnárodní korporaci, poradenskou společnost nebo státní/neziskovou organizaci. Studenti kurzu mj. získají praktické znalosti v oblasti používání nástrojů Business Intelligence a analýzy dat, znalosti v oblasti návrhu obchodních a systémových procesů.

 

2SE333 (anglicky): Kyoko Ichikawa, Ph.D., 13. 2. – 1. 3. 2023, online (MS Teams)

Japonsko čelí vážnému nedostatku pracovní síly v důsledku rychlého stárnutí populace v kombinaci s klesající fertilitou, a tudíž i klesajícím počtem dětí. Zvýšení ženské pracovní síly je klíček k řešení těchto problémů. Cílem 3-kreditového bakalářského kurzu 2SE333 je vysvětlit a diskutovat některé z hlavních rysů a problémů japonského trhu práce, se zvláštním důrazem na ženskou pracovní sílu. Budou představena nejnovější data, opatření a problémy spojené s ženskou pracovní silou v Japonsku; zahrnuto bude i srovnání vývoje v Japonsku s Českou republikou.

 

Podrobnější informace o obsahu a podmínkách pro absolvování obou předmětů najdete v InSIS.