Atraktivní nabídka mimosemestrálních kurzů zahraničních profesorů pro letní semestr 2021/22

10. ledna
20. února
2022

Katedra mezinárodních ekonomických vztahů vám v letním semestru akademického roku 2021/2022 nabízí

tři atraktivní  kurzy zahraničních profesorů:

Middle-size countries within the European integration (2ME321)

Female labour economics in Japan (2SE333)

The EU as a global actor – Economic aspects (2ME431)

Pro studenty bakalářského stupně jsou určeny 2ME321 a 2SE333. První kurz bude vyučován jako intenzivní 21. až 25. března 2022 Sebastianem Zeitzmannem  z německé Saarland University (Europa-Institut). Pokud řešíte otázky, co zmohou v rámci EU země, jako je Česká republika, je pro vás tento kurz jako dělaný. Bližší informace najdete v sylabu zde. Garantem kurzu je Ing. Josef Bič, Ph.D. (v případě dalších dotazů kontakt zde).

Druhý předmět bude vyučován paní doktorkou Kyoko Ichikawa z Japonska, která nyní na naší katedře působí jako hostující profesorka. Bude vyučován každé pondělí v čase 12:45 až 14:15. Japonský trh práce má svá specifika a postavení žen na něm patří mezi ně. Po jeho absolvování budete mj. vědět, jaké jsou důsledky nesouladu mezi dosaženou kvalifikací a požadavky pracovního trhu. Bližší informace najdete v sylabu zde. Garantkou kurzu je doc. Ing. Zuzana Stuchlíková, Ph.D. (v případě dalších dotazů kontakt zde).

Magisterští studenti si mohou zapsat kurz 2ME431. Je nabízen jako mimosemestrální a povede  jej Mareike Frölich ze Saarland University (Europa-Institut). Počítat s ním můžete 11. až 13. dubna 2022. Po jeho absolvování se budete orientovat v obchodních a investičních vztazích Evropské unie vůči třetím zemím (které nejsou součástí EU). Vyzkoušíte si také simulaci obchodních jednání na půdě Světové obchodní organizace. Bližší informace najdete v sylabu zde. Garantem kurzu je Ing. Josef Bič, Ph.D. (v případě dalších dotazů kontakt zde).

Pokud máte o vybraný kurz zájem a nevidíte jej ve své nabídce, obraťte se, prosím, na garanty kurzů.

Atraktivní nabídka mimosemestrálních kurzů zahraničních profesorů pro letní semestr 2021/22