Pedagogem roku za FMV je doc. Stuchlíková! VŠE ocenila nejlepší vyučující.

Pro vyhodnocení pedagoga roku byla použita data ze studentských evaluací (4 otázky určené na kvalitu pedagoga, tj. kvalifikovanost a odbornost, připravenost na přednášky/cvičení, srozumitelnost výkladu, schopnost vysvětlit látku a zájem a schopnost odpovídat a řešit dotazy/problémy studentů). VŠE vybrala pedagogy roku, kteří mají nejvyšší průměr všech čtyř hledisek a dále dostatečný počet hodnocení – v obou semestrech alespoň 150 platných odpovědí.

VŠE ocenila nejen pedagogy roku, ale tři nejlepší vyučující za každou fakultu. Pedagog roku (vždy jeden za fakultu) obdrží mimořádnou odměnu. Ocenění bylo pedagogům předáno na závěr Akademického fóra, které se uskutečnilo 1. března na VŠE.

1. místo: doc. Ing. Zuzana Stuchlíková, Ph.D.

1. místo: doc. Ing. Zuzana Stuchlíková, Ph.D.

Doc. Stuchlíková působí na FMV od roku 2004, v současnosti jako docentka Katedry mezinárodních ekonomických vztahů. Garantuje a vyučuje magisterský předmět Regionální trhy v globální perspektivě a kurzy v rámci vedlejší specializace Čínská studia a Ekonomická diplomacie. Kromě japonské a čínské ekonomiky se věnuje také vybraným trendům mezinárodních ekonomických vztahů (regionální ekonomická integrace, technologický rozvoj, stárnutí populace). Od roku 2016 je ředitelkou Centra asijských studií na VŠE. Byla členkou řešitelského týmu projektu TA ČR s názvem Zacílení investiční podpory v ČR s ohledem na předpokládané dopady technologických změn.

2. místo: doc. Ing. Martina Jiránková, Ph.D.

2. místo: doc. Ing. Martina Jiránková, Ph.D.

Doc. Jiránková je vedoucí Katedry mezinárodních ekonomických vztahů. Od roku 2014 do roku 2016 byla proděkankou FMV pro vědu a doktorské studium. Na katedře působí od roku 2007 a v roce 2013 byla jmenována docentkou v oboru Světová ekonomika. Přednáší a cvičí mezinárodní ekonomii a dlouhodobě se též zabývá měnící se úlohou národních států v období globalizace. Byla členkou řešitelského týmu projektu TA ČR s názvem Zacílení investiční podpory v ČR s ohledem na předpokládané dopady technologických změn a projektu TAČR s názvem Pokles cen ropy: Výzkum dopadů na producentské státy v sousedství EU.

3. místo: Mgr. Ing. Jan Levý, Ph.D.

3. místo: Mgr. Ing. Jan Levý, Ph.D.

Doktor Levý působí na Katedře podnikového a evropského práva. Absolvoval Právnickou fakultu UK v Praze a FMV VŠE v Praze, kde získal také titul Ph.D. Působí jako samostatný advokát a zabývá se agendou trestního, občanského a obchodního práva, ale též agendou pobytových oprávnění cizinců. Od roku 2012 se věnuje pedagogické činnosti na vysokých školách, kde přednáší v rámci kurzů v oblasti práva a vede semináře s důrazem na praktické právní aspekty. Na VŠE vyučuje v předmětech Podnikání a právo, Srovnávací a evropské obchodní právo nebo Soutěžní a reklamní právo.

 

Pedagogem roku za FMV je doc. Stuchlíková! VŠE ocenila nejlepší vyučující.